top of page

Παρασκευή και Σάββατο

17 και 18 Φεβρουαρίου, 8:30μμ

8 ΧΕΡΙΑ - 2 ΠΙΑΝΑ !

 

Δημήτρης Καρύδης

Πέτρος Μόσχος 

Μιχάλης Αγγελάκης

Νίκος Σταυλάς

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

Ο Δημήτρης Καρύδης γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Άρχισε τις μουσικές του σπουδές στο Ωδείο Ηρακλείου του συλλόγου ‘Απόλλων’ και συνέχισε στο Ωδείο Αθηνών απ’ όπου έλαβε το δίπλωμα πιάνου (Α’ βραβείο παμψηφεί). Κατόπιν μετέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο και σπούδασε στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου με τον Frank Wibaut με υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και το Ίδρυμα Τζίνας Μπαχάουερ. Σπούδασε επίσης με τον James Gibb και τον Martino Tirimo και είναι κάτοχος των τίτλων Master of Arts in Performance (με διάκριση) και Doctor of Musical Arts (City University). Έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο ‘Ελένης Μυκονίου’ ενώ του απνεμέθη και ειδικό βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό ‘Maria Callas’. Ο Δημήτρης έχει εμφανισθεί σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις στην Αγγλία, Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Ελβετία, Ουκρανία, Σλοβακία, Τσεχία καθώς επίσης και στο Ισραήλ, Ιαπωνία, Βενεζουέλα, Καναδά και Η.Π.Α. Έχει επίσης ηχογραφήσει για την Ελληνική, Τσεχική και Βαυαρική Ραδιοφωνία. Είναι μέλος του πιανιστικού ντούο ‘Αντίθεσις΄που έχει βραβευθεί στους πιο σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς για ντούο στον κόσμο (Schubert Piano Duo Competition, Donostia Hiria Piano Duo Competition, Caltanissetta International Music Competition, Murray Dranoff International Piano Competition, κ.α.). Ο Δημήτρης είναι διευθυντής μουσικών σπουδών στο Morley College του Λονδίνου.

 

Ο Πέτρος Μόσχος έχει εμφανισθεί σε πολλά ρεσιτάλ στην Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία, Ελβετία, Ιρλανδία, Σλοβακία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βενεζουέλα, Ισραήλ, Καναδά και Η.Π.Α. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Bad-Wiesse Orchester, Filarmonica di Torino, Israeli Festival Orchestra, Florida Classical Orchestra, Fürther Streichholzer Orchester, Janacek Chamber Orchestra και Brampton Symphony Orchestra. Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική, Γερμανική και Αμερικανική τηλεόραση καθώς επίσης και για το BBC και τη Βαυαρική Ραδιοφωνία. Το πρώτο του CD με έργα Beethoven, Brahms και Chopin κυκλοφόρησε το 1999. Έχει επίσης κάνει δύο CD για πιάνο ντούο σε συνεργασία με το Βαυαρικό Ραδιόφωνο και την εταιρεία ‘Genuin Musikproduktions’. Έχει βραβευθεί με το πρώτα βραβεία σε διάφορους  πανελληνίους διαγωνισμούς πιάνου, με το βραβείο ‘Lilian Davies’ της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου καθώς και το βραβείο ‘Ελένης Μυκονίου’  της Ακαδημία Αθηνών. Επιπλέον, συνεργάζεται με τον πιανίστα Δημήτρη Καρύδη και το πιανιστικό τους ντουέτο ‘Αντίθεσις’  έχει βραβευθεί στους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς για πιάνο ντούο στον κόσμο. Έχει σπουδάσει με τους: Καίτη Μαυρομιχάλη, Δημήτρη Τουφεξή, Gloria Gili, Piers Lane, Frank Wibaut και James Gibb. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με διάκριση από τη Royal Academy of Music του Λονδίνου, Master of Arts in Music (Performance Studies-με διάκριση) και Doctor of Musical Arts από το City University. Διδάσκει στο Brighton College, City Literary Institute και Morley College στο Λονδίνο.

 

Ο Μιχάλης Αγγελάκης ζει κι εργάζεται στο Λονδίνο από το 2004. Είναι απόφοιτος του ωδείου ΑΡ  με καθηγήτρια την Αλένα Ρεντζέγιοβα (Πτυχίο πιάνου κι αρμονίας), του ωδείου Αθηνών με την αείμνηστη Αλίκη Βατικιώτη (Δίπλωμα πιάνου) και μεταπτυχιακών σπουδών του Trinity College of Music με καθηγητές τους Douglas Finch (σόλο πιάνο) και Eugene Asti (συνοδεία τραγουδιού). Μετά το πέρας των σπουδών του ασχολήθηκε τη συνόδεια και διεύθυνση όπερας σε προγράμματα επαγγελματικής ειδίκευσης στο National Opera Studio και στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου ως υπότροφος του προγράμματος Lucille Graham Opera Fellowship. και την British Youth Opera. Από τότε κι έπειτα έχει αναπτύξει συστηματική δραστηριότητα στο χώρο της όπερας ως μαέστρος και πιανίστας με: Opera Up Close, Hampstead Garden Opera, Pop-up opera κ.ά.

 Από το 2008 διδάσκει στο Morley College του Λονδίνου, αρχικά ως καθηγητής πιάνου και θεωρητικών, και τα τελευταία χρονια ως διευθυντής της σχολής όπερας (Morley Opera School).  Επίσης, εργάζεται ως συνοδός και βοηθός μαέστρου της χορώδιας Royal Opera House Thurrock Community Chorus από το έτος ίδρυσής της το 2011.

 

Ο Νίκος Σταυλάς γεννήθηκε  στις Σέρρες το 1983   και πήρε τα πρώτα µαθήµατα  πιάνου σε ηλικία  6 ετών.  Φοίτησε  στο  Μουσικό  Σχολείο  Σερρών  µε  καθηγήτρια  πιάνου την  Ελίνα Γραµµατοπούλου και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στις τάξεις των Igor Petrin (Δίπλωµα Πιάνου  µε  άριστα παµψηφεί και Α’ βραβείο, 2002) και Κώστα Τσούγκρα (Πτυχίο Αντίστιξης,  2002, και  Φούγκας,  2004, µε  άριστα).  Το  2001   εισήχθη  πρώτος στο τµήµα Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας, όπου φοίτησε  µε καθηγήτρια  πιάνου τη  Βίνια  Τσόπελα  και  το  2005 αποφοίτησε µε  άριστα.  Στη  συνέχεια έκανε µεταπτυχιακές σπουδές στο Royal College of Music του Λονδίνου στην τάξη του Yonty Solomon  µε   υποτροφία του  ΙΚΥ  και  τα     βραβέια  Cosmina  &  Douglas Riversigde  και Winifred  Law  από  το  RCM  και  αποφοίτησε το  2007   µε  διάκριση.  Τέλος,  το  2012 ολοκλήρωσε τη διδακτορική  του διατριβή στο Goldsmiths, University of London, πάνω στο έργο του Mauricio Kagel Ludwig van µε επιβλέποντες τους Keith Potter και Andrew Zolinsky.

Έχει παρακολουθήσει σεµινάρια πιάνου µε  τους N. Petrof, M. Mollova, Κ. Πολυζωίδου,  E. Virsaladze,  J. Soriano,  L. Morales,  καθώς  και  ένα  εξάµηνο  πρόγραµµα Erasmus στο Leuven του Βελγίου µε καθηγητή τον Alan Weiss. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεµινάρια µε τη Λόλα Τότσιου.

Έχει  αποσπάσει  Α’ βραβεία  στο διαγωνισµό  πιάνου του  ΥΠΕΠΘ (2000) και  στο διαγωνισµό του Συλλόγου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης (2002) και δύο Β’ βραβεία στο  διαγωνισµό „Γ. Θυµής“  (2004). Έχει δώσει ρεσιτάλ και  συναυλίες µουσικής δωµατίου στην Ελλάδα,  το Βέλγιο,  την Ισπανία,  την Ολλανδία,  την Ιταλία,  το Ηνωµένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ και έχει συµπράξει ως σολίστ µε  την Κρατική και τη Δηµοτική  Ορχήστρα Θεσσαλονίκης καθώς και την Ορχήστρα Δωµατίου των Τιράνων.

Έχει ως έδρα του το Λονδίνο, όπου διδάσκει στο Morley College και στο City Lit, και δίνει  συναυλίες συχνά  στο Ηνωµένο Βασίλειο,  την Ισπανία και αλλού µε  το Zalas Trio, το Vladimir&Estragon piano duo, καθώς και  µε  τη  σοπράνο Patricia Caicedo, µε  την οποία µόλις ηχογράφησε το δίσκο Καταλανικής µουσικής De Catalunya vinc.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

Bedrich Smetana (1824-1884): Σονάτα σε Μι ελάσσονα (1849)

 

Sergei Rachmaninoff (1873-1943): Σουίτα αρ. 1, op. 5

Barcarolle

La Nuit … L’Amour

Les Larmes

Pâques

 

Franz Liszt (1811-1886): Ουγγρική Ραψωδία αρ. 2 (μεταγραφή από τον R. Kleinmichel)

 

----------------

 

Marek Pasieczny (γ.1980): Suite Polonaise (2010)

Polonaise

Scherzo

Berceuse

Impromptu

Nocturne

Mazurka (Oberek)

 

Mack Wilberg (γ. 1955): Fantasy on themes from Bizet’s Carmen

bottom of page